verwen uw voeten met een pedicurebehandeling
Diabetes pedicure aan huis

Diabetische voet

Mensen met diabetes krijgen vaak problemen aan de voeten. Door regelmatig uw voeten te laten controleren en behandelen door een pedicure kunnen problemen tijdig worden gesignaleerd. Problemen die vaak voorkomen bij een diabetespatient zijn:

  • Verminderde doorbloeding - Doordat de bloed- en zuurstoftoevoer in benen en voeten kan verminderen genezen wondjes aan de voeten minder snel.
  • Verminderd gevoel in de voeten - Bij diabetes kunnnen de zenuwen beschadigen, hierdoor is er minder of geen gevoel in de voeten. Als gevolg hiervan voel je geen pijn en kan het zijn dat wondjes niet worden opgemerkt. Dit kan weer leiden tot infecties.
  • Droge huid - Vaak hebben diabetespatienten een erg droge huid. Dit komt meestal door een combinatie van zenuwbeschadiging en verminderde doorbloeding.
  • Infectiegevoelig - Door de verminderde weerstand is men gevoeliger voor infecties. Een voorbeeld hiervan is een schimmelinfectie op de voeten en nagels (kalknagels).

Vergoeding via de zorgverzekeraar in 2018

Om voor een eventuele vergoeding in aanmerking te komen is het belangrijk dat u voor de behandeling naar uw huisarts gaat.

Er zijn 4 zorgprofielen, 1 t/m 4. Hoe hoger het zorgprofiel hoe meer risico u loopt op het ontstaan van moeilijk te genezen wondjes aan uw voeten.

Als de huisarts een zorgprofiel 2 of hoger vaststelt dan wordt u doorverwezen naar een podotherapeut. De podotherapeut stelt het definitieve zorgprofiel vast, maakt een behandelplan en geeft aan hoeveel behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed.

Mocht u zorgprofiel 1 hebben dan kunt u in de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering kijken
of u in aanmerking komt voor een vergoeding.